Black Neon Tetra (Hyphessobrycon herbertaxelrodi)

Black-Neon-Tetra-Hyphessobrycon-herbertaxelrodi)

Το Black Neon Tetra ( Hyphessobrycon herbertaxelrodi ) είναι ένα ψάρι του γλυκού νερού της οικογένειας Characidae της τάξης των Characiformes . Είναι εγγενές στη λεκάνη της Παραγουάης της νότιας Βραζιλίας . Βρίσκονται εύκολα στο εμπόριο.

Μορφολογία
Αυτό το είδος έχει τυπική εμφάνιση. Είναι απλού βασικού χρωματισμού, αλλά με δύο ευδιάκριτες, διαμήκεις ρίγες.Μια ιριδίζουσα λευκή ή γαλάζια μερικές φορές πάνω από μια μαύρη. Το μάτι έχει δύο λεπτές αλλά χαρακτηριστικές χρωματικές ζώνες. Στην κορυφή κόκκινο πάνω από μια χρυσοκίτρινη. 

Το μέγιστο συνολικό μήκος του φτάνει περίπου τα 4 cm. Όπως αρμόζει στο κοινό του όνομα, μοιάζει ελαφρώς με το neon tetra , το οποίο ανήκει στο ίδιο γένος ( Hyphessobrycon )

Η φυσική διατροφή του ψαριού αποτελείται από μικρά ασπόνδυλα και φυτά. Το Black Neon Tetra βρίσκεται πολύ συχνά ως ψάρι ενυδρείου.

Το Black Neon Tetra συγχέεται ως όνομα μερικές φορές Black Tetra, αλλά αυτό το όνομα αναφέρεται σε ένα διαφορετικό είδος, το Gymnocorymbus ternetzi. {alertSuccess}

Συνθήκες νερού
Πρέπει να διατηρούνται σε μαλακό όξινο νερό, το οποίο πρέπει να είναι απόλυτα καθαρό. Η δεξαμενή τους πρέπει να περιέχει ζωντανά φυτά, ένα πιο σκούρο υπόστρωμα και ανοιχτό χώρο για κολύμπι. Τα ψαράκια αυτά θα πρέπει να φυλάσσονται σε ομάδες των τουλάχιστον 6, κατά προτίμηση περισσότερων.

Το Black neon tetra απαιτεί τις ακόλουθες συνθήκες ενυδρείου:

Ο όγκος του ενυδρείου για μια ομάδα των 6 είναι περίπου 60 λίτρα και για μια ομάδα 8-10 ψαριών περίπου 100 γαλόνια.
Το pH πρέπει να κινείται ανάμεσα στο 5 - 7  και η dH σκληρότητα 1 - 2
Ικανοποιητική θερμοκρασία είναι μεταξύ 20–26 °C

Αυτά τα ψάρια κολυμπούν στο πάνω επίπεδο του ενυδρείου και δεν τρέφονται καθόλου από το κάτω μέρος της δεξαμενής. Ως εκ τούτου, συνιστάται να φυλάσσονται με ψάρια που κατοικούν στον βυθό  έτσι ώστε τα υπολείμματα τροφής να καταναλώνονται στη συνέχεια από αυτά που τρώνε από κάτω και να μην τα πηγαίνουν χαμένα.

Μπορούν να καταναλώσουν διάφορα τρόφιμα, όπως νιφάδες και κατεψυγμένα τρόφιμα. Μικρές ζωντανές τροφές όπως σκουλήκι και γαρίδες άλμης συνιστώνται επίσης καθώς αναδεικνύουν τα χρώματα των ψαριών.

Αναπαραγωγή 
Μπορούν να αναπαραχθούν σχετικά εύκολα εάν η ποιότητα του νερού είναι σωστή. Πριν επιχειρηθεί η αναπαραγωγή θα πρέπει οι υποψήφιοι γονείς να ενισχυθούν διατροφικά. Τα ψάρια ηλικίας περίπου ενός έτους μπορούν να είναι κατάλληλα για αναπαραγωγή. 

Το φύλο του ψαριού φαίνεται από το σχήμα του σώματός του, το θηλυκό είναι πολύ πιο βαθύ και πιο παχουλό από τα αρσενικά. Αν και το Black Neon Tetra μπορεί να διατηρηθεί σε νερό πιο σκληρό και πιο αλκαλικό από το φυσικό του περιβάλλον, για την αναπαραγωγή είναι απαραίτητο να είναι πιο κοντά σε αυτό που θα είχε αν ήταν ελεύθερο στον Αμαζόνιο. 

Η αναπαραγωγή του Black neon tetra απαιτεί όξινο νερό με όχι περισσότερους από τέσσερις βαθμούς σκληρότητας. {alertSuccess}

Ένα θηλυκό μπορεί να παράγει αρκετές εκατοντάδες αυγά. Οι γονείς θα φάνε τα αυγά τους, επομένως είναι επιτακτικό να αφαιρέσουμε τους γονείς μετά την ωοτοκία. Όπως συμβαίνει με πολλά ψάρια, αναπαράγεται συχνά νωρίς το πρωί. Η εκτροφή του γόνου μπορεί να είναι πιο δύσκολη λόγω του μικρού τους μεγέθους. Η πρώτη τροφή θα είναι κανονικά τα πρωτόζωα Infusoria, μετά η Dafnia . Σε όλες τις ηλικίες, είναι καλό το ζωντανό φαγητό κατάλληλου μεγέθους.

Κάρτα πληροφοριών

Δυσκολία Μέτριο
Ιδανικό μέγεθος δεξαμενής 60 - 100 λίτρα
Μέγεθος 4 cm
Περιβάλλον Γλυκού νερού
PH 5 - 7
Θερμοκρασία 26 - 30°C
Σκληρότητα νερού 1-2 dH
Πόσα ψάρια κατ' ελάχιστο 6 
Διαθεσιμότητα Κοινό
Διατροφή Παμφάγο
Τροφές νιφάδες, Ζωντανά, κατεψυγμένα
Διάρκεια ζωής 4 - 5 χρόνια
Βιότοπος Νότια Αμερική
Οικογένεια Characidae {alertInfo}
The Tropical Fish Team

Icon Name Στόχος του Tropical Fish είναι να μοιραστεί η ομάδα των συντακτών, την μακρόχρονη εμπειρία της με το αναγνωστικό κοινό. Σε καμία περίπτωση οι συμβουλές αυτές δεν υποκαθιστούν τις υποδείξεις των επαγγελματιών και των κτηνιάτρων. facebook rss email

Νεότερη Παλαιότερη