Λόγοι που κάθε ιδιοκτήτης ενυδρείου θα μπορούσε να έχει μια αντλία οξυγόνου

aquarium-air-pump


Εάν είστε νέοι στο χόμπι του ενυδρείου, αναμφίβολα θα έχετε συναντήσει αντλίες αέρα στο κατάστημα που ψωνίζετε ψάρια ή στο διαδίκτυο και αναρωτηθήκατε αν τις χρειάζεστε πραγματικά ή όχι.

Οχι απαραίτητα. Δεν αποτελούν βασικό εξοπλισμό, αλλά παρέχουν μια ευρεία λίστα πλεονεκτημάτων που σίγουρα δικαιολογούν το μικρό κόστος, συμπεριλαμβανομένης της αυξημένης ανταλλαγής αερίου, της καλύτερης κυκλοφορίας του νερού και της πρόσθετης διακόσμησης.

Επομένως, ενώ μπορείτε να σκεφτείτε ότι δεν χρειάζεστε πραγματικά μια αντλία αέρα, σίγουρα θα πρέπει να εξετάσετε το ενδεχόμενο να την έχετε τελικά.

Ανάδευση της επιφανείας και ανταλλαγή αερίων

Ο λόγος για τον οποίον η ανάδευση της επιφανείας του νερού είναι ζωτικής σημασίας για την υγεία του ενυδρείου σας είναι επειδή στην επιφάνεια λαμβάνει χώρα η ανταλλαγή αερίων.

Χωρίς επιφανειακή ανάδευση, το οξυγόνο που βρίσκεται στην επιφάνεια του νερού δεν μπορεί να εισέλθει στο νερό και τυχόν περίσσεια διοξειδίου του άνθρακα στο νερό δεν μπορεί να βγει από αυτό.

Ένας τρόπος για να διασφαλίσετε ότι υπάρχει αρκετή επιφανειακή ανάδευση είναι να τοποθετήσετε το φίλτρο ισχύος ελαφρώς πάνω από τη στάθμη του νερού, επιτρέποντας στη ροή να κυκλοφορεί το νερό στην επιφάνεια και ταυτόχρονα να εγκλωβίζει οξυγόνο πέφτοντας μέσα στο νερό του ενυδρείου.

Εάν αυτό δεν είναι καλή επιλογή επειδή κοιμάστε εκεί που είναι το ενυδρείο και δεν θέλετε να ακούτε το πλατσούρισμα του νερού, μια αντλία αέρα είναι η επόμενη καλύτερη επιλογή. Η συνεχής ροή φυσαλίδων θα ωθήσει το διοξείδιο του άνθρακα στην επιφάνεια, δημιουργώντας μια ανάδευση που επιτρέπει την ανταλλαγή αερίων.

Εάν ακόμα κι αυτός ο ήχος είναι πρόβλημα για εσάς, τότε μια "ήσυχη" αντλία αέρα όπως το Tetra Whisper θα ήταν η καλύτερη επιλογή για εσάς.

Αν βρείτε ποτέ τα ψάρια σας να κολυμπούν κοντά στην επιφάνεια του ενυδρείου σας, ή να δείχνουν πως λαχανιάζουν, σημαίνει ότι δεν υπάρχει αρκετό οξυγόνο στη δεξαμενή σας. Μια αντλία αέρα θα διορθώσει αυτό το πρόβλημα μέσα σε λίγα λεπτά. 

Προσοχή: Μπορεί αυτό να οφείλεται και σε ανέβασμα της τιμής της αμμωνίας στο νερό, οπότε η αντλία νερού δεν θα λύσει το πρόβλημα, απλά θα το καθυστερήσει.{alertSuccess}

Σημαντική σημείωση:

Εάν διατηρείτε ένα φυτεμένο ενυδρείο και προσθέτετε Co2 στο ενυδρείο σας για την υγεία των φυτών, προφανώς δεν είναι καλή ιδέα να διατηρείτε μια αντλία αέρα όλη μέρα. Είναι αντιπαραγωγικό.

Αυτό που μπορείτε να κάνετε είναι να ενεργοποιήσετε την αντλία αέρα τη νύχτα, για να οξυγονώσετε τη δεξαμενή, καθώς τα φυτά δεν απαιτούν διοξείδιο του άνθρακα τη νύχτα.  

Αυξημένο οξυγόνο

Ένα από τα μεγαλύτερα οφέλη από την αυξημένη ανάδευση της επιφάνειας είναι το αυξημένο οξυγόνο που παρέχει. Η χρήση μιας αντλίας αέρα με μια πέτρα οξυγόνου, θα δημιουργήσει χιλιάδες μικρές φυσαλίδες οξυγόνου που οδηγούν τεράστιες ποσότητες οξυγόνου απευθείας στο νερό της δεξαμενής σας.

Το οξυγόνο είναι απαραίτητο και ωφέλιμο για όλα τα έμβια όντα στο ενυδρείο σας, συμπεριλαμβανομένων των ψαριών, των φυτών και ακόμη και των ευεργετικών βακτηρίων που είναι ζωτικής σημασίας για τη συνολική υγεία ολόκληρου του οικοσυστήματός σας.

Περισσότερο οξυγόνο = ένα πιο υγιές ενυδρείο. Είναι τόσο απλό. 

Δείχνει απλά υπέροχο

Αν έχετε κοιτάξει ποτέ ένα ενυδρείο και σκεφτήκατε "Πω πω, φαίνεται φοβερό" ... Οι πιθανότητες είναι ότι το ενυδρείο θα είχε και κάποια διακόσμηση που έβγαζε φυσαλίδες στη δεξαμενή.

Αυτές οι διακοσμήσεις δεν είναι μόνο συναρπαστικές και διασκεδαστικές, αλλά και τα ψάρια σας θα απολαύσουν τις φυσαλίδες. Έχω περάσει αμέτρητες ώρες βλέποντας τα ψάρια μου να κολυμπούν μέσα και έξω από τις φυσαλίδες και να αλληλεπιδρούν με τα διάφορα στολίδια. 

Ιδανικό για δεξαμενές καραντίνας

Μιλώντας για δεξαμενές καραντίνας, η άμεση προσθήκη ευεργετικών βακτηρίων από τα φίλτρα δεν είναι το μόνο όφελος από τη χρήση αντλίας αέρα.

Όταν θεραπεύετε μια ασθένεια σε ένα ψάρι, μια από τις πιο συνταγογραφούμενες αγωγές, είναι να αυξήσετε σημαντικά τη θερμοκρασία για να βοηθήσετε στην καταπολέμηση οποιασδήποτε λοίμωξης που αρρωσταίνει το ψάρι σας.

Το πρόβλημα είναι ότι υψηλότερες θερμοκρασίες νερού σημαίνει χαμηλότερα επίπεδα οξυγόνου. Όταν θεραπεύετε ένα ψάρι, πρέπει να βεβαιωθείτε ότι υπάρχει αρκετό οξυγόνο για να θεραπευτεί πλήρως.

Η προσθήκη μιας αντλίας αέρα στη δεξαμενή καραντίνας, θα σας επιτρέψει να αυξήσετε τη θερμοκρασία του νερού για να καταπολεμήσετε τη μόλυνση, διατηρώντας ταυτόχρονα το νερό υγιές και οξυγονωμένο.

The Tropical Fish Team

Icon Name Στόχος του Tropical Fish είναι να μοιραστεί η ομάδα των συντακτών, την μακρόχρονη εμπειρία της με το αναγνωστικό κοινό. Σε καμία περίπτωση οι συμβουλές αυτές δεν υποκαθιστούν τις υποδείξεις των επαγγελματιών και των κτηνιάτρων. facebook rss email

Νεότερη Παλαιότερη