Zebrafish - Danio rerio

Zebrafish - Danio rerio

Το zebrafish (Danio rerio) είναι ένα ψάρι γλυκού νερού που ανήκει στην οικογένεια των μικρών κυπρινοειδών (Cyprinidae). 

Εγγενές στη Νότια Ασία, είναι ένα δημοφιλές ψάρι ενυδρείου, που πωλείται συχνά με την εμπορική ονομασία zebra danio. Συχνά αποκαλείται "τροπικό ψάρι" αν και όσο είναι τροπικό άλλο τόσο είναι και υποτροπικό.

Ζει κυρίως  στον ποταμό Kosi, παραπόταμο του συστήματος του Γάγγη στην πολιτεία Uttar Pradesh, βόρεια Ινδία.

Θεωρείται οτι προέρχεται παραδοσιακά από υδάτινα συστήματα δυτικά από το Πακιστάν,με την Ινδία να καλύπτει το νότιο κομμάτι της περιοχής αυτής μέχρι τη Μιανμάρ. Πληθυσμοί του ζουν επίσης στο Νεπάλ, στο Μπουτάν και στο Μπαγκλαντές, αλλά με πιο περιορισμένη κατανομή.

Στις περιοχές που ζει, o πιο συνηθισμένος τύπος υποστρώματος είναι λάσπη με βλάστηση. Προτιμά αργά κινούμενα ή τελείως στάσιμα νερά. Όταν παρατηρείται σε ρέοντα νερά με βραχώδη υποστρώματα, τείνει να μαζεύεται σε περιθωριακές ζώνες με βλάστηση.

Αυτό το είδος είναι πολύ γαλήνιο, αν και η κίνηση του το κάνει να μοιάζει με αρπακτικό και μπορεί να συνδυαστεί με πολλά διαφορετικά ψάρια.

Όπως πάντα όταν επιλέγετε ψάρια, είναι απαραίτητη η ενδελεχής έρευνα ώστε να είναι όλα παρόμοιου μεγέθους και ίδιων αναγκών στις τιμές του νερού.

Η διατήρησή του σε αξιοπρεπείς αριθμούς άνω των 6, όχι μόνο θα κάνει τα ψάρια λιγότερο νευρικά αλλά θα οδηγήσει σε μια πιο λαμπερή, φυσική εμφάνιση, ενώ τα αρσενικά θα εμφανίσουν επίσης τα καλύτερα χρώματα τους καθώς θα ανταγωνίζονται μεταξύ τους για τη γυναικεία προσοχή . Τα σεξουαλικά ώριμα θηλυκά είναι συνήθως πιο στρογγυλεμένα, ελαφρώς πιο αχνόχρωμα και λίγο μεγαλύτερα από τα αρσενικά.

Κάρτα πληροφοριών

Δυσκολία Εύκολο
Ιδανικό μέγεθος δεξαμενής 57 λίτρα
Μέγεθος 6.5 - 7.5 cm
Περιβάλλον Γλυκού νερού
PH 6.0 - 7.5
Θερμοκρασία 18.3 - 24°C
Σκληρότητα νερού 6 - 12 °d
Πόσα ψάρια κατ' ελάχιστο 2 - 3
Διαθεσιμότητα Πολύ κοινό
Διατροφή Παμφάγο
Τροφές Pellet, νιφάδες, Ζωντανά
Διάρκεια ζωής 5 - 7 χρόνια
Βιότοπος Ασία
Οικογένεια Cyprinidae{alertInfo}

The Tropical Fish Team

Icon Name Στόχος του Tropical Fish είναι να μοιραστεί η ομάδα των συντακτών, την μακρόχρονη εμπειρία της με το αναγνωστικό κοινό. Σε καμία περίπτωση οι συμβουλές αυτές δεν υποκαθιστούν τις υποδείξεις των επαγγελματιών και των κτηνιάτρων. facebook rss email

Νεότερη Παλαιότερη