Red phantom tetra - Hyphessobrycon sweglesi

Red phantom tetra - Hyphessobrycon sweglesi

Το Red phantom tetra - Hyphessobrycon sweglesi είναι ένα είδος τετρα που ζει στη λεκάνη απορροής του ποταμού Orinoco στη Νότια Αμερική. 

Το ψάρι έχει μια στρογγυλή μαύρη κηλίδα πίσω από την πλάκα των βραγχίων και μια μαύρη λωρίδα στο ραχιαίο πτερύγιο που οριοθετείται πάνω και κάτω από κρεμώδες-λευκό. 

Τα άλλα πτερύγια είναι κόκκινα ίδια με το άνω άκρο του ματιού. Το ψάρι τρώει σκουλήκια, μικρά έντομα και καρκινοειδή. Το είδος αυτό μπορεί να γεννήσει έως και 400 αυγά που μπορούν να εκκολαφθούν σε μια μέρα και που είναι ευαίσθητα στους μύκητες. 

Η εμφάνιση του είναι παρόμοια με το Hyphessobrycon megalopterus (black phantom tetra). 

Φαίνεται καλύτερο σε περιβάλλον που περιλαμβάνει αμμώδες υπόστρωμα συν κάποιες ρίζες και κλαδιά ή ξύλο καθώς και σε έντονα φυτεμένα ενυδρεία.

Η προσθήκη αποξηραμένων φύλλων θα τονίσει περαιτέρω τη φυσική αίσθητική αλλά προσφέρει επιπλέον κάλυψη για τα ψάρια φέρνει μαζί με την ανάπτυξη μικροβακτηρίων καθώς δημιουργείται αποσύνθεση. Τα μικροβακτήρια αυτά είναι χρήσιμα καθώς παρέχουν μια πρόσθετη πηγή τροφής τόσο για τους ενήλικες όσο και για μωρά, ενώ οι χουμικές ουσίες που απελευθερώνονται από τα φύλλα θεωρούνται επίσης ευεργετικές για το pH και την γενική ποιότητα του νερού.

Είναι πολύ ήμερο είδος και τα πηγαίνει καλά με τα υπόλοιπα ψαράκια. Παρόλα αυτά φροντίστε να τα έχετε σε αριθμούς των 10 ή και περισσότερων αν το επιτρέπει η δεξαμενή, καθώς σε μικρότερες ομάδες αναπτύσσονται ανταγνωνισμοί για τα θηλυκά με αποτέλεσμα το υψηλό στρες και τον αποχρωματισμό τους.

Κάρτα πληροφοριών

Δυσκολία Μεσαίο
Ιδανικό μέγεθος δεξαμενής 57 λίτρα
Μέγεθος 2 - 3 cm
Περιβάλλον Γλυκού νερού
PH 5.5 - 7.5
Θερμοκρασία 20 - 24°C
Σκληρότητα νερού 15 - 20 °d
Πόσα ψάρια κατ' ελάχιστο 2 - 3
Διαθεσιμότητα Όχι πολύ κοινό
Διατροφή Παμφάγο
Τροφές Pellet, νιφάδες, Ζωντανά
Διάρκεια ζωής 5 - 25 χρόνια
Βιότοπος Νότια Αμερική
Οικογένεια Characidae{alertInfo}

The Tropical Fish Team

Icon Name Στόχος του Tropical Fish είναι να μοιραστεί η ομάδα των συντακτών, την μακρόχρονη εμπειρία της με το αναγνωστικό κοινό. Σε καμία περίπτωση οι συμβουλές αυτές δεν υποκαθιστούν τις υποδείξεις των επαγγελματιών και των κτηνιάτρων. facebook rss email

Νεότερη Παλαιότερη