Neon tetra - Paracheirodon innesi

Neon-tetra-Paracheirodon-innesi

Το Neon Tetra είναι η κορωνίδα των ενυδρείων. Η εξαιρετική φυσική ομορφιά του τα λέει όλα. Τα λαμπερά χρώματα του - ασημί και κόκκινο στην κοιλιά και ανοιχτό μπλε στην πλάτη του, συνδυάζονται σε ένα τέλειο μείγμα που εκοξεύει όλα τα χρώματα στο υπόλοιπο ενυδρείο.

Αυτό το ψάρι είναι παμφάγο και μπορεί να φάει τροφές σε νιφάδες, αρκεί να είναι αρκετά μικρές για να τις πιάνει. Συνιστούμε μια υψηλής ποιότητας νιφάδα ψαριού, με τουλάχιστον 40% περιεκτικότητα σε πρωτεΐνες.

Ένα τροπικό pellet βύθισης που περιλαμβάνει φυσικά βελτιωτικά χρώματος που αναδεικνύουν το χρώμα τους θα ήταν ιδανικό. Μερικά επίσης κατεψυγμένα τρόφιμα, συμπεριλαμβανομένων των κατεψυγμένων σκουληκιών, προσθέτουν ποικιλία στη διατροφή τους. 

Όταν ταΐζετε κατεψυγμένο σκουλήκι, προσπαθήστε να είναι όσο πιο μικρό γίνεται. Δεν είναι ωραίο να κολυμπάει με μισό σκουλήκι να κρέμεται από το στόμα του, επειδή είναι πολύ μεγάλο για να καταπιεί.

Οι μεγάλες αλλαγές στο νερό μπορεί να είναι θανατηφόρες για τα Neon Tetras, οπότε η ύπαρξη μεγάλης δεξαμενής καθιστά τις αλλαγές νερού λιγότερο στρεσογόνες.

Μια συχνή αιτία θανάτου των Neon Tetra είναι η ομώνυμη ασθένεια που τις περισσότερες φορές καταλήγει σε απώλεια όλης της ομάδας των ψαριών.

Συμπτώματα της νόσου

  • Δυσκολία κολύμβησης
  • Ένα άμορφο εξωτερικό. Αυτά προκαλούνται από κύστες που αναπτύσσονται στους μύες.
  • Ανησυχία
  • Απώλεια χρώματος
  • Μια καμπυλότητα της σπονδυλικής στήλης


neontetra-pack


Άλλες, δευτερογενείς λοιμώξεις όπως η σήψη των πτερυγίων και το φούσκωμα μπορούν να αναπτυχθούν ως αποτέλεσμα αυτής της ασθένειας, αλλά δεν σχετίζονται άμεσα. Τα σημάδια της σήψης των πτερυγίων και του φουσκώματος μπορεί να αποτελούν ένδειξη της νόσου Tetra, αλλά μπορεί να μην είναι!

Η διατήρηση υψηλής ποιότητας νερού μπορεί να είναι αρκετή για να αποφευχθεί η εμφάνιση οποιασδήποτε ασθένειας και το να γνωρίζετε από πού προήλθαν τα ψάρια σας, μπορεί επίσης να είναι ένα καλό εργαλείο για την πρόληψη. Προσέχετε λοιπόν από που αγοράζετε.

Κάρτα πληροφοριών

Δυσκολία Εύκολο
Ιδανικό μέγεθος δεξαμενής 57 λίτρα
Μέγεθος 2-3.8cm
Περιβάλλον Γλυκού νερού
PH 4.6 - 7.6
Θερμοκρασία 22 -26 °C
Σκληρότητα νερού 4-10 °d
Πόσα ψάρια κατ' ελάχιστο 3 - 4
Διαθεσιμότητα Πολύ κοινό
Διατροφή Παμφάγο
Τροφές Pellet, νιφάδες, Ζωντανά
Διάρκεια ζωής 3-10 χρόνια
Βιότοπος Νότια Αμερική
Οικογένεια Characidae {alertInfo}

The Tropical Fish Team

Icon Name Στόχος του Tropical Fish είναι να μοιραστεί η ομάδα των συντακτών, την μακρόχρονη εμπειρία της με το αναγνωστικό κοινό. Σε καμία περίπτωση οι συμβουλές αυτές δεν υποκαθιστούν τις υποδείξεις των επαγγελματιών και των κτηνιάτρων. facebook rss email

Νεότερη Παλαιότερη