Soda Cichlid - Alcolapia alcalica

Alcolapia-alcalica-soda-cichlid


Η Alcolapia alcalica, ή Soda Cichlid, είναι η κοινή τιλάπια της λίμνης Natron, ένα είδος ψαριού που απειλείται με εξαφάνιση και ανήκει στην οικογένεια των Αφρικανικών κιχλίδων. Είναι ενδημικό στην υπερυψωμένη, ζεστή λίμνη Natron, στις εκβολές και στους βάλτους Shombole στην Κένυα και την Τανζανία. 

Αυτό το είδος έχει συνήθως ίσιο στόμα, αλλά μια παραλλαγή της με ένα αναποδογυρισμένο στόμα βρίσκεται τοπικά στην ανατολική λίμνη Natron, όπου συνυπάρχει με το φυσιολογικό είδος. Τα αρσενικά έχουν εκτεταμένες κηλίδες μπλε-λευκού χρώματος και τα τμήματα και ο λαιμός τους μπορεί να είναι κίτρινα ή λευκά. Τα θηλυκά έχουν συνολικά αμμώδες χρώμα.

Αυτό το ψάρι είναι σχετικά ήσυχο αλλά μπορεί να είναι κυριαρχικό έναντι συγκεκριμένων άλλων. Αν έχετε όμως αρκετές κρυψώνες σε μια ευρύχωρη δεξαμενή,αυτό δεν πρέπει να αποτελεί πρόβλημα.

Παμφάγα ψάρια που θα πρέπει να έχουν ποικίλη διατροφή τόσο ζωντανών / κατεψυγμένων τροφίμων, αλλά να συμπληρώνονται και με φυτικά υλικά. Μπορεί επίσης να καταναλώσουν και ορισμένα είδη φυκιών. 

Κάρτα πληροφοριών

Δυσκολία Μέτρια
Ιδανικό μέγεθος δεξαμενής 120 λίτρα
Μέγεθος 10,2-11,7 εκατοστά
Περιβάλλον Γλυκού νερού
PH 8.0 - 10.0
Θερμοκρασία 25.6-37.8°C 
Σκληρότητα νερού 10-35 °d
Πόσα ψάρια κατ' ελάχιστο 1- 2 αρσενικό - θηλυκό
Διαθεσιμότητα Σπάνιο
Διατροφή Παμφάγο
Τροφές Pellet, νιφάδες, Ζωντανά
Διάρκεια ζωής 5-8 χρόνια
Βιότοπος Αφρική
Οικογένεια Cichlids {alertInfo}


The Tropical Fish Team

Icon Name Στόχος του Tropical Fish είναι να μοιραστεί η ομάδα των συντακτών, την μακρόχρονη εμπειρία της με το αναγνωστικό κοινό. Σε καμία περίπτωση οι συμβουλές αυτές δεν υποκαθιστούν τις υποδείξεις των επαγγελματιών και των κτηνιάτρων. facebook rss email

Νεότερη Παλαιότερη