Midas Cichlid - Amphilophus citrinellus

Midas Cichlid - Amphilophus citrinellus

Το Amphilophus citrinellus είναι ένα μεγάλο ψάρι cichlid ενδημικό στον ποταμό San Juan και τις παρακείμενες λεκάνες απορροής στην Κόστα Ρίκα και τη Νικαράγουα. Στο εμπόριο πωλείται με την εμπορική ονομασία Midas cichlid. Είναι παμφάγο και η διατροφή τους αποτελείται από φυτικό υλικό, μαλάκια και μικρότερα ψάρια. 

Είναι ψάρια που δείχνουν λιγότερη σημασία για μια όμορφα διακοσμημένη δεξαμενή . Μην σκεφτείτε καν μια διακοσμητική κατάσταση, καθώς μεγάλες ποσότητες του υποστρώματος θα μετακινούνται καθημερινά. Το ψάρι αυτό φέρνει τα πάνω κάτω. 

Τα βράχια, το ξύλο και οι μεγάλες γλάστρες είναι όλα κατάλληλα υπό την προϋπόθεση ότι είναι πολύ βαριά για να μετακινηθούν, αν και θα προσπαθήσει αναμφίβολα να τα πάει αλλού. {alertSuccess}

Θα μπορούσατε να δοκιμάσετε να στερεώσετε πλαστικά φυτά κάτω από βράχια, αλλά μην περιμένετε να παραμείνουν έτσι για πολύ. Εάν υπάρχουν άλλα ψάρια στη δεξαμενή, κανονίστε τη διακόσμηση ώστε να παρέχει όσο το δυνατόν περισσότερα οπτικά εμπόδια.

Αν και είναι απίθανο να το εξαλείψει εντελώς, θα βοηθήσει τουλάχιστον στην μείωση της επιθετικής συμπεριφοράς του.

Παρομοίως, σε τυχόν μη προστατευμένα τεμάχια εξοπλισμού όπως θερμαντήρες, εισόδοι φίλτρων  κ.λπ. θα επιτεθούν εκτός εάν υπάρχει κάποια προστασία. Τοποθετήστε τον ισχυρότερο προστατευτικά στο θερμοστάτη ή αποκρύψτε τον και οποιονδήποτε άλλο εξοπλισμό πίσω από ακίνητες βραχώδεις κατασκευές και χρησιμοποιήστε πολύ ισχυρλες βεντούζες σε οποιεσδήποτε σωληνώσεις. 

Το φίλτρο πρέπει να είναι τεράστιο και αποτελεσματικό για την αντιμετώπιση των μαζών βιολογικών αποβλήτων που παράγονται από αυτό το άπληστο, βρώμικο ψάρι. {alertSuccess}

Οι ουσιαστικές εβδομαδιαίες αλλαγές νερού είναι επίσης απαραίτητες και το νερό πρέπει να έχει υψηλή περιεκτικότητα σε οξυγόνο. Απαιτείται βαρύ κάλυμμα για να αποφευχθεί το άλμα των ψαριών από τη δεξαμενή σε μια από τις πιο ενθουσιώδεις στιγμές τους, από τις οποίες θα υπάρχουν πολλές! 

Ένας από τους λιγότερο ιδιότροπους τροφίμους σας που θα φάνε οτιδήποτε μοιάζει να είναι φαγώσιμο. 

Τροφοδοτήστε τους με γαρίδες (αφήστε τα κελύφη καθώς περιέχουν πολύτιμο καροτένιο που βοηθά στη διατήρηση του πορτοκαλί / κίτρινου χρωματισμού των ψαριών), μύδια κ.λπ. 

Η φυτική ύλη, συμπεριλαμβανομένων των μπιζελιών, το σπανάκι θα πρέπει επίσης να αποτελεί ένα καλό ποσοστό της διατροφής. Οι τροφές με υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνες όπως το βόειο κρέας και άλλα κόκκινα κρέατα δεν είναι κατάλληλη επιλογή, καθώς μπορούν να έχουν επιβλαβείς επιπτώσεις στο πεπτικό σύστημα των ψαριών. . 

Κάρτα πληροφοριών

Δυσκολία Πολύ δύσκολο
Ιδανικό μέγεθος δεξαμενής 380 λίτρα
Μέγεθος 25 - 33 cm
Περιβάλλον Γλυκού νερού
PH 6.8 - 7.8
Θερμοκρασία 25 - 33°C
Σκληρότητα νερού 6 - 10 °d
Πόσα ψάρια κατ' ελάχιστο 2 - 3
Διαθεσιμότητα Σπάνιο
Διατροφή Παμφάγο
Τροφές Pellet, νιφάδες, Ζωντανά
Διάρκεια ζωής 10 - 15 χρόνια
Βιότοπος Κεντρική Αμερική
Οικογένεια Cichlidae {alertInfo}

The Tropical Fish Team

Icon Name Στόχος του Tropical Fish είναι να μοιραστεί η ομάδα των συντακτών, την μακρόχρονη εμπειρία της με το αναγνωστικό κοινό. Σε καμία περίπτωση οι συμβουλές αυτές δεν υποκαθιστούν τις υποδείξεις των επαγγελματιών και των κτηνιάτρων. facebook rss email

Νεότερη Παλαιότερη