Jaguar Cichlid - Parachromis Managuensis

Jaguar Cichlid - Parachromis Managuensis


Το Parachromis Managuensis είναι ένα μεγάλο είδος κιχλίδων που προέρχεται από οικότοπους στην Κεντρική Αμερική, όπου βρέθηκε από την Ονδούρα έως την Κόστα Ρίκα. Το επιστημονικό όνομα αναφέρεται στη λίμνη Managua στη Νικαράγουα από την οποία ξεκίνησε. 

Στο εμπόριο είναι γνωστό ως jaguar cichlid, managuense cichlid, managua cichlid, guapote tigre, Aztec cichlid, spotted guapote και jaguar guapote. Τα αρσενικά μεγαλώνουν σε συνολικό μήκος 35 εκατοστά και τα θηλυκά έως 30 εκατοστά.

Κατοικεί σε μια ποικιλία βιοτόπων, από θολές, σκοτεινές λίμνες με μαλακά υποστρώματα έως καθαρότερα ρεύματα και λεκάνες απορροής. Προφανώς δείχνει μια προτίμηση για ζεστά νερά που είναι συχνά υποξικά δηλαδή που έχουν έλλειψη οξυγόνου.

Διακοσμήστε το ενυδρείο με ανακατατάξεις φυσικού εδάφους και πολλά βράχια, ξύλο και σπηλιές ως κρυψώνες. 

Εάν ελπίζετε να αναπαράξετε το Managuense, πρέπει να στεγάσετε ένα ζευγάρι αναπαραγωγής μόνο του ή να μεγαλώσετε 6 νεαρά μέχρι να σχηματιστεί ένα ζευγάρι και κατόπιν να απομακρύνετε τα υπόλοιπα. {alertSuccess}

Θα δει τα μικρότερα ψάρια ως φαγητό. Μπορεί να είναι επιθετικό κατά την αναπαραγωγή και είναι πάντα κυριαρχικό στην περιοχή του. Το αρσενικό μπορεί να είναι επιθετικό απέναντι σε οποιοδήποτε θηλυκό Managuense εάν το θηλυκό δεν θέλήσει να ζευγαρώσει. Αν παράσχετε πολλά σημεία για κρυψώνες στο ενυδρείο μπορεί να βοηθήσει στην εξάλειψη αυτής της επιθετικότητας. 

Κάρτα πληροφοριών

Δυσκολία Μεσαία
Ιδανικό μέγεθος δεξαμενής 114 λίτρα
Μέγεθος 15 - 16.5 cm
Περιβάλλον Γλυκού νερού
PH 6.5 - 8.5
Θερμοκρασία 22 - 29°C
Σκληρότητα νερού 6 - 10 °d
Πόσα ψάρια κατ' ελάχιστο 1 - 2
Διαθεσιμότητα Κοινό
Διατροφή Παμφάγο
Τροφές Pellet, νιφάδες, Ζωντανά
Διάρκεια ζωής 3 - 5 χρόνια
Βιότοπος Κεντρική Αμερική
Οικογένεια Cichlidae {alertInfo}


The Tropical Fish Team

Icon Name Στόχος του Tropical Fish είναι να μοιραστεί η ομάδα των συντακτών, την μακρόχρονη εμπειρία της με το αναγνωστικό κοινό. Σε καμία περίπτωση οι συμβουλές αυτές δεν υποκαθιστούν τις υποδείξεις των επαγγελματιών και των κτηνιάτρων. facebook rss email

Νεότερη Παλαιότερη