Flying fox - Epalzeorhynchos kalopterus

Η ιπτάμενη αλεπού Epalzeorhynchos kalopterus είναι ένα είδος ψαριού γλυκού νερού της Νοτιοανατολικής Ασίας στην οικογένεια Cyprinidae. Μεταξύ άλλων τροφών, είναι γνωστό ότι τρώει πράσινα φύκια. Μερικές φορές αναφέρεται λανθασμένα γλύφτης γιατί δεν είναι απλά μοιάζει.

Το ψάρι Flying fox έχει ένα χαρακτηριστικό μακρύ σώμα με επίπεδη κοιλιακή περιοχή. Η ραχιαία περιοχή έχει χρωματισμό που κυμαίνεται από ελαιώδες έως σκούρο καφέ. Το κάτω μισό του σώματός του έχει κιτρινωπή λευκή απόχρωση. Μια καφετί-μαύρη γραμμή εκτείνεται από το στόμα του έως το ουραίο πτερύγιο. Στην κορυφή αυτής της διακριτικής μαύρης γραμμής υπάρχει μια χρυσή λωρίδα. Τα μάτια του μπορεί να έχουν κοκκινωπή ίριδα, όχι όμως πάντα.

Όντας ένα ειρηνικό ψάρι, οι αλεπούδες είναι γενικά συμβατές με barbs, danios, danios, eartheaters, gouramis, knifefish, loaches, tetras και rasboras. 


Κάρτα πληροφοριών

Δυσκολία Μεσαία
Ιδανικό μέγεθος δεξαμενής 95 λίτρα
Μέγεθος 13 -16 cm
Περιβάλλον Γλυκού νερού
PH 6 - 7.5
Θερμοκρασία 22 - 27°C
Σκληρότητα νερού 2-12 °d
Πόσα ψάρια κατ' ελάχιστο 1 - 2
Διαθεσιμότητα Σπάνιο
Διατροφή Παμφάγο
Τροφές Pellet, νιφάδες, Ζωντανά
Διάρκεια ζωής 3 - 5 χρόνια
Βιότοπος Ασία
Οικογένεια Cyprindae {alertInfo}

The Tropical Fish Team

Icon Name Στόχος του Tropical Fish είναι να μοιραστεί η ομάδα των συντακτών, την μακρόχρονη εμπειρία της με το αναγνωστικό κοινό. Σε καμία περίπτωση οι συμβουλές αυτές δεν υποκαθιστούν τις υποδείξεις των επαγγελματιών και των κτηνιάτρων. facebook rss email

Νεότερη Παλαιότερη