Firemouth cichlid - Thorichthys meeki

Firemouth cichlid - Thorichthys meeki

Το firemouth cichlid Thorichthys meeki είναι ένα είδος ψαριού cichlid που προέρχεται από την Κεντρική Αμερική. Εμφανίζονται σε ποτάμια της χερσονήσου Γιουκατάν, στο Μεξικό, νότια μέσω του Μπελίζ και στη βόρεια Γουατεμάλα.

Ο φυσικός τους βιότοπος είναι συνήθως ρηχός, αργός, συχνά θολός, νερό με pH 6,5 - 8,0. Έχει επίσης αναφερθεί ότι ζει σε συστήματα σπηλαίων. 

Ως ψάρια με τροπική κατανομή, το firemouth cichlid ζει σε ζεστό νερό με εύρος θερμοκρασίας 23-30 ° C  Το κοινό του όνομα, firemouth, προέρχεται από το έντονο πορτοκαλί-κόκκινο χρώμα στην κάτω πλευρά της γνάθου. Τα αρσενικά ειδικότερα ανοίγουν τα βράγχιά τους, εκθέτοντας τους κόκκινους λαιμούς τους, σε μια εικόνα απειλής που έχει σχεδιαστεί για να αποκρούει τους αντιπάλους από την επικράτειά τους.

Τα υποστρώματα του ενυδρείουμπορεί να αποτελούνται από άμμο,μαρμόλιθο ή ασβεστόλιθο τραβερτίνης, ενώ η υδρόβια βλάστηση μπορεί να απουσιάζει ή να αποτελείται από φύκια, Myriophyllum, Potamogeton, Eichhornia, Nymphaea, Carex και Typha.

Δεδομένου ότι κατοικεί φυσικά σε παρθένα περιβάλλοντα, η ποιότητα του νερού είναι υψίστης σημασίας και τα ψάρια αυτά δεν πρέπει ποτέ να εισάγονται σε ένα βιολογικά ανώριμο ενυδρείο. {alertSuccess}

Κάρτα πληροφοριών

Δυσκολία Μεσαία
Ιδανικό μέγεθος δεξαμενής 114 λίτρα
Μέγεθος 15 - 16.5 cm
Περιβάλλον Γλυκού νερού
PH 6.5 - 8.5
Θερμοκρασία 22 - 29°C
Σκληρότητα νερού 6 - 10 °d
Πόσα ψάρια κατ' ελάχιστο 1 - 2
Διαθεσιμότητα Κοινό
Διατροφή Παμφάγο
Τροφές Pellet, νιφάδες, Ζωντανά
Διάρκεια ζωής 3 - 5 χρόνια
Βιότοπος Κεντρική Αμερική
Οικογένεια Cichlidae {alertInfo}

The Tropical Fish Team

Icon Name Στόχος του Tropical Fish είναι να μοιραστεί η ομάδα των συντακτών, την μακρόχρονη εμπειρία της με το αναγνωστικό κοινό. Σε καμία περίπτωση οι συμβουλές αυτές δεν υποκαθιστούν τις υποδείξεις των επαγγελματιών και των κτηνιάτρων. facebook rss email

Νεότερη Παλαιότερη