Electric Yellow Cichlid - Labidochromis caeruleus

Electric-Yellow-Cichlid-Labidochromis-caeruleus

Το Labidochromis caeruleus είναι ένα είδος ενδημικού cichlid στην κεντρική δυτική παράκτια περιοχή της λίμνης Μαλάουι στην Ανατολική Αφρική. Είναι επίσης γνωστό ως Yellow lemon lab. 

Zουν σε νερό με pH μεταξύ 7,8 και 8,9 και ιδανικό εύρος θερμοκρασίας 23-26 ° C. Τα μεγάλα αρσενικά μπορεί να φτάσουν τα 15 εκατοστά σε μήκος. 

Είναι ήσυχα σε σύγκριση με τις περισσότερες άλλες αφρικανικές κιχλίδες. Παρ 'όλα αυτά, όπως όλα τα ψάρια από τη λίμνη Μαλάουι, διατηρούνται καλύτερα σε ενυδρεία αποκλειστικά με Αφρικανικές κιχλίδες. 

Δεν πρέπει να διατηρούνται με είδη κοινών ψαριών όπως το Zebra Danio ή το Neon Tetra, γιατί μπορεί να χτυπήσουν τα πτερύγια άλλων ειρηνικών ειδών και δεν συνιστώνται για ενυδρεία κοινότητας  λόγω των διαφορών στους φυσικούς οικοτόπους. 

Αυτό το ψάρι ταιριάζει περισσότερο σε μια αφρικανική κοινότητα που αποτελείται από άλλα είδη Μαλάουι. Σε ένα περιβάλλον ενυδρείου, ο φυσικός βιότοπός τους πρέπει να αποτελείται από βράχια και σπηλιές με ένα αμμώδες υπόστρωμα. 

Η διατροφή τους πρέπει να αποτελείται κυρίως από pellets ή νιφάδες κιχλίδων, συμπληρωμένα με τρόφιμα όπως κριλ, σκουλήκια, γαρίδες και νιφάδες σπιρουλίνας.

Κάρτα πληροφοριών

Δυσκολία Μεσαία
Ιδανικό μέγεθος δεξαμενής 95 λίτρα
Μέγεθος 10.2-13.2cm
Περιβάλλον Γλυκού νερού
PH 7.5 - 8.6
Θερμοκρασία 22 -28 °C
Σκληρότητα νερού 10-15 °d
Πόσα ψάρια κατ' ελάχιστο 1 - 3
Διαθεσιμότητα Κοινό
Διατροφή Σαρκοφάγο
Τροφές Pellet, νιφάδες, Ζωντανά
Διάρκεια ζωής 6 - 7  χρόνια
Βιότοπος Λίμνη Μαλάουι - Αφρική
Οικογένεια Cichlidae{alertInfo}

The Tropical Fish Team

Icon Name Στόχος του Tropical Fish είναι να μοιραστεί η ομάδα των συντακτών, την μακρόχρονη εμπειρία της με το αναγνωστικό κοινό. Σε καμία περίπτωση οι συμβουλές αυτές δεν υποκαθιστούν τις υποδείξεις των επαγγελματιών και των κτηνιάτρων. facebook rss email

Νεότερη Παλαιότερη