Demason's Cichlid - Pseudotropheus demasoni

Demasons-Cichlid-Pseudotropheus-demasoni

Το Pseudotropheus demasoni είναι ένα είδος cichlid ενδημικό στη λίμνη Μαλάουι όπου είναι γνωστό μόνο γύρω από τους βράχους Pombo στα ύδατα της Τανζανίας. Αυτό το είδος μπορεί δυνητικά να φτάσει σε μέγιστο μήκος 10 εκατοστά. 

Το χρώμα και των δύο φύλων είναι σκούρο μπλε με μαύρες κάθετες ρίγες με εναλλασσόμενες ελαφρύτερες ρίγες από ανοιχτό μπλε σε λευκό. 

Τα αρσενικά Demasoni  έχουν κηλίδες αυγοειδείς στο πρωκτικό πτερύγιο, ενώ τα θηλυκά ενδέχεται να μην έχουν κηλίδες. Τα αρσενικά φτάνουν επίσης σε μεγαλύτερο μέγιστο μέγεθος από τα θηλυκά.

Αυτό το είδος ανήκει στην λεγόμενη ομάδα Mbuna και, όπως και τα περισσότερα Mbuna, είναι εξαιρετικά κυριαρχικά στο έδαφος τους, με γονική μέριμνα για τους απογόνους. Ανήκουν στα ψάρια που ολοκληρώνουν την επώαση στο στόμα.

Κάρτα πληροφοριών

Δυσκολία Μεσαία
Ιδανικό μέγεθος δεξαμενής 208 λίτρα
Μέγεθος 6 -10cm
Περιβάλλον Γλυκού νερού
PH 7.5 - 8.6
Θερμοκρασία 25.6-27.8°C
Σκληρότητα νερού 8-12 °d
Πόσα ψάρια κατ' ελάχιστο 2 - 3
Διαθεσιμότητα Σπάνιο
Διατροφή Φυτοφάγο
Τροφές Pellet, νιφάδες, Ζωντανά
Διάρκεια ζωής 2 - 3  χρόνια
Βιότοπος Λίμνη Μαλάουι - Αφρική
Οικογένεια Cichlidae{alertInfo}

The Tropical Fish Team

Icon Name Στόχος του Tropical Fish είναι να μοιραστεί η ομάδα των συντακτών, την μακρόχρονη εμπειρία της με το αναγνωστικό κοινό. Σε καμία περίπτωση οι συμβουλές αυτές δεν υποκαθιστούν τις υποδείξεις των επαγγελματιών και των κτηνιάτρων. facebook rss email

Νεότερη Παλαιότερη