Convict Cichlid - Amatitlania nigrofasciata

Convict Cichlid - Amatitlania nigrofasciata

Το Convict cichlid Amatitlania nigrofasciata o επονομαζόμενος "κατάδικος" λόγω των γραμμών στο σώμα του ή ζέβρα, είναι ένα είδος ψαριού από την οικογένεια Cichlidae, που προέρχεται από την Κεντρική Αμερική. Είναι δημοφιλή ψάρια ενυδρείου και έχουν επίσης αποτελέσει αντικείμενο πολλών μελετών σχετικά με τη συμπεριφορά των ψαριών.

Έχει ευρεία διανομή στην Κεντρική Αμερική, καθώς ευδοκιμεί στη Γουατεμάλα, την Ονδούρα, το Ελ Σαλβαδόρ, τη Νικαράγουα, την Κόστα Ρίκα και τον Παναμά. Υπάρχει επίσης ως εισαγόμενο είδος σε πολλές χώρες.

Δεν προκαλεί έκπληξη, δεδομένου του τεράστιου φυσικού εύρους, στο οποίο βρίσκεται, να έχει μια μεγάλη ποικιλία από περιβάλλοντα στα οποία ζει.  Από ρέοντα νερά ποταμών έως ρυάκια και ακίνητα λιμνάζοντα νερά. Ωστόσο, σχεδόν ποτέ δεν βρίσκεται σε ανοιχτό περιβάλλον αλλά προτιμά να μένει σε περιοχές που παρέχουν κάλυψη σε οποιαδήποτε μορφή. 


Γι αυτό και είναι απαραίτητο να του παράσχεται δυνατότητες να κρυφτεί να χωθεί και να εξερευνήσει.

Χρησιμοποιήστε βράχια, ξύλο και ρίζες για να τους παρέχετε πολλές κρυψώνες και πιθανούς τόπους αναπαραγωγής. Μπορεί επίσης να θέλετε να παρέχετε επιπλέον σπηλιές με τη μορφή γλάστρας από πηλό κατάλληλου μεγέθους. Φυτά μπορούν να χρησιμοποιηθούν αλλά ίσως να ξεριζωθούν από τα ψάρια, καθώς είναι εκπληκτικοί εκσκαφείς.

Δεν προτείνεται για ενυδρείο κοινότητας αν και πολλές φορές στα μαγαζιά το προτείνουν. Ρισκάρετε να δείτε ομηρικούς καυγάδες με άλλα ψάρια, αφού μπορεί να τα βάλει με άλλα του μεγέθους του και να τα βγάλει εκτός μάχης με ευκολία. Καλύτερα ταιριάζει με άλλες Αμερικάνικες Κιχλίδες που να μεγαλώνουν επίσης αρκετά. Για παράδειγμα μην θεωρήσετε κατάλληλο σύντροφο ένα Blue Ram ως εκπρόσωπο Αμερικάνικης κιχλίδας γιατί μένει πολύ μικρό και μπορεί να βρείτε μια μέρα μόνο λέπια να επιπλέουν στο νερό.

Κάρτα πληροφοριών

Δυσκολία Μεσαία
Ιδανικό μέγεθος δεξαμενής 76 λίτρα
Μέγεθος 7 - 15 cm
Περιβάλλον Γλυκού νερού
PH 7 - 8
Θερμοκρασία 22 - 32°C
Σκληρότητα νερού 9 - 20 °d
Πόσα ψάρια κατ' ελάχιστο 1 - 2
Διαθεσιμότητα Κοινό
Διατροφή Παμφάγο
Τροφές Pellet, νιφάδες, Ζωντανά
Διάρκεια ζωής 8 - 10 χρόνια
Βιότοπος Κεντρική Αμερική
Οικογένεια Cichlidae {alertInfo}
The Tropical Fish Team

Icon Name Στόχος του Tropical Fish είναι να μοιραστεί η ομάδα των συντακτών, την μακρόχρονη εμπειρία της με το αναγνωστικό κοινό. Σε καμία περίπτωση οι συμβουλές αυτές δεν υποκαθιστούν τις υποδείξεις των επαγγελματιών και των κτηνιάτρων. facebook rss email

Νεότερη Παλαιότερη