Congo tetra - Phenacogrammus interruptus

Congo tetra - Phenacogrammus interruptus

Το Congo tetra, Phenacogrammus interruptus είναι ένα είδος ψαριού της αφρικανικής οικογένειας των Tetra, που βρίσκεται στην κεντρική λεκάνη απορροής του ποταμού Κονγκό στην Αφρική. 

Τα Congo Tetra όταν ωριμάσουν, τα ιριδίζοντα χρώματα τα διατρέχουν από μπροστά προς τα πίσω, ξεκινώντας με το μπλε στην κορυφή να αλλάζει σε κόκκινο στη μέση, σε κίτρινο-χρυσό και πιο πίσω, μπλε ακριβώς πάνω από την κοιλιά. 

Δεν είναι χρώματα που κάνουν αυτό το τετρα τόσο ξεχωριστό, αλλά το πτερύγιο της ουράς του, το οποίο εξελίσσεται σε γκριζωπό-ιώδες με φτερωτό προσάρτημα με λευκές άκρες. Τα αρσενικά φτάνουν έως και 8,5 cm ενώ τα θηλυκά έως 6 cm. 

Το αρσενικό είναι μεγαλύτερο με περισσότερο χρώμα, επίσης το πτερύγιο της ουράς και το ραχιαίο πτερύγιο είναι πιο εκτεταμένα. Έχουν επίσης διαφορετικά χρώματα και επεκτάσεις στο ουραίο πτερύγιο. 

Η τυπική διάρκεια ζωής του είναι μόνο μεταξύ 3 και 5 ετών αν βρίσκεται σε αιχμαλωσία. Μερικοί έχουν δει τα ψάρια τους να ζουν λίγο περισσότερο από αυτό, αλλά είναι σπάνιο.

Όπως πάντα, ο καλύτερος τρόπος να βοηθήσετε αυτά τα ψάρια να ζήσουν όσο το δυνατόν περισσότερο είναι να τους παρέχετε ένα χαρούμενο και υγιές περιβάλλον. Το Tetra του Κονγκό είναι επιρρεπές στο άγχος, επομένως είναι απαραίτητο να του παρέχετε ιδανικές συνθήκες και καλής ποιότητας φαγητό.

Κάρτα πληροφοριών

Δυσκολία Μεσαία
Ιδανικό μέγεθος δεξαμενής 114 λίτρα
Μέγεθος 5 - 8 cm
Περιβάλλον Γλυκού νερού
PH 6 - 8
Θερμοκρασία 23 - 26°C
Σκληρότητα νερού 5-19 °d
Πόσα ψάρια κατ' ελάχιστο 2 - 3
Διαθεσιμότητα Κοινό
Διατροφή Παμφάγο
Τροφές Pellet, νιφάδες, Ζωντανά
Διάρκεια ζωής 3 - 5 χρόνια
Βιότοπος Αφρική
Οικογένεια Alestidae {alertInfo}
The Tropical Fish Team

Icon Name Στόχος του Tropical Fish είναι να μοιραστεί η ομάδα των συντακτών, την μακρόχρονη εμπειρία της με το αναγνωστικό κοινό. Σε καμία περίπτωση οι συμβουλές αυτές δεν υποκαθιστούν τις υποδείξεις των επαγγελματιών και των κτηνιάτρων. facebook rss email

Νεότερη Παλαιότερη