Bumblebee cichlid - Pseudotropheus crabro

Bumblebee-cichlid-Pseudotropheus-crabro


Το Pseudotropheus crabro, ή Bumblebee Cichlid ή  Hornet Cichlid, ονομάζεται έτσι γιατί θυμίζει άγρια σφίγκα και είναι είδος ενδημικού cichlid στη λίμνη Μαλάουι όπου βρίσκεται σε διάφορους οικοτόπους, αλλά πιο συχνά μαζεύεται σε μεγάλες σπηλιές ή κοντά σε μεγάλους ογκόλιθους. 

Αυτό το είδος μπορεί να φτάσει σε μήκος 9,4 εκατοστά.

Το bumblebee cichlid έχει ένα επίμηκες σώμα με κάθετες κίτρινες και μαύρες ράβδώσεις. Τα νεαρά άτομα έχουν έντονα χρώματα, αλλά γίνονται πιο σκούρα όταν ωριμάσουν, ειδικά τα αρσενικά. Αυτό το ψάρι είναι γνωστό για την ικανότητά του να αλλάζει γρήγορα τα χρώματα του. Επωάζουν τα αυγά τους στο στόμα όπως πολλά άλλα ψάρια του Μαλάουι.

Στους φυσικούς τους βιότοπους, το bumblebee cichlid είναι ένα ψάρι καθαριστής που ειδικεύεται στον καθαρισμό των παρασίτων από μεγαλύτερα ψάρια, ιδίως το γατόψαρο Bagrus meridionalis, το οποίο προφανώς αναγνωρίζει το είδος αυτό ως καθαριστικό. Αξιοσημείωτο είναι ότι το Bumblebee Cichlid βρέθηκε επίσης να τρώei τα αυγά του Bagrus meridionalis, αλλά θα αλλάζει το χρώμα του σε σκούρο καφέ ενώ το κάνει. 

Κάρτα πληροφοριών

Δυσκολία Μεσαία
Ιδανικό μέγεθος δεξαμενής 114 λίτρα
Μέγεθος 10 -15cm
Περιβάλλον Γλυκού νερού
PH 7.5 - 8.6
Θερμοκρασία 25.6-27.8°C
Σκληρότητα νερού 15-20 °d
Πόσα ψάρια κατ' ελάχιστο 1 - 3
Διαθεσιμότητα Σπάνιο
Διατροφή Παμφάγο
Τροφές Pellet, νιφάδες, Ζωντανά
Διάρκεια ζωής 5 - 8  χρόνια
Βιότοπος Λίμνη Μαλάουι - Αφρική
Οικογένεια Cichlidae{alertInfo}

The Tropical Fish Team

Icon Name Στόχος του Tropical Fish είναι να μοιραστεί η ομάδα των συντακτών, την μακρόχρονη εμπειρία της με το αναγνωστικό κοινό. Σε καμία περίπτωση οι συμβουλές αυτές δεν υποκαθιστούν τις υποδείξεις των επαγγελματιών και των κτηνιάτρων. facebook rss email

Νεότερη Παλαιότερη