Blunthead cichlid - Tropheus moorii

Blunthead cichlid - Tropheus moorii

Το Tropheus moorii (blunthead cichlid) είναι ένα είδος ενδημικού cichlid στη λίμνη Tanganyika στην Αφρική. Πάνω από 40 διαφορετικές μορφές χρώματος αυτού του είδους διασκορπίζονται σε όλη τη λίμνη, που κυμαίνονται από σκούρο πράσινο έως κόκκινο και κίτρινο. 

Τρέφονται κυρίως με νηματώδη φύκια στα βραχώδη ρηχά που κατοικούν. Τα μικρά του μεταφέρονται στο στόμα της θηλυκιάς ενώ εκκολάπτονται και αναπτύσσονται. 

Τόσο τα αρσενικά όσο και τα θηλυκά, καταλαμβάνουν ατομικές περιοχές. Τα Blunthead που κατοικούν σε περιοχές με μεγαλύτερο βάθος τείνουν να έχουν μικρότερα μεγέθη σώματος και μεγαλύτερες περιοχές κυνηγιού σε σύγκριση με αυτά στα ρηχά. Τα αρσενικά έχουν μεγαλύτερες περιοχές από τα θηλυκά. 

Ένα θηλυκό εγκαταλείπει την επικράτειά του για να ζευγαρώσει με ένα αρσενικό και συνήθως επισκέπτεται πολλές περιοχές και πολλές φορές πριν να επιλέξει ένα αρσενικό. 

Αφού το αρσενικό και το θηλυκό σχηματίσουν ζευγάρι, κρατάει τη θηληκιά έως και τρεις εβδομάδες υπό την προστασία του πριν από την αναπαραγωγή. Οι ωοθήκες μιας θηλυκιάς δεν ωριμάζουν πλήρως έως ότου ζευγαρώσουν με ένα αρσενικό και μείνουν να διατραφούν μέσα  στην επικράτειά του. 

Μετά την αναπαραγωγή, το θηλυκό εγκαταλείπει το έδαφος του αρσενικού για να καταλάβει μια μικρή περιοχή χωρίς αξιώσεις για την περίοδο στοματικής εκκόλαψης. Σε αντίθεση με τη συχνή κίνητικότητα των θηλυκών, το αρσενικό συνήθως παραμένει στην επικράτειά του για μήνες, ακόμη και αν δεν το επισκεφτεί ποτέ θηλυκό.


Κάρτα πληροφοριών

Δυσκολία Μεσαία
Ιδανικό μέγεθος δεξαμενής 284 λίτρα
Μέγεθος 14 -15cm
Περιβάλλον Γλυκού νερού
PH 8 - 9
Θερμοκρασία 24 - 26°C
Σκληρότητα νερού 10-25 °d
Πόσα ψάρια κατ' ελάχιστο 2 - 5
Διαθεσιμότητα Σπάνιο
Διατροφή Φυτοφάγο
Τροφές Pellet, νιφάδες, Ζωντανά
Διάρκεια ζωής 5 - 8  χρόνια
Βιότοπος Λίμνη Τανγκανίκα - Αφρική
Οικογένεια Cichlidae{alertInfo}


The Tropical Fish Team

Icon Name Στόχος του Tropical Fish είναι να μοιραστεί η ομάδα των συντακτών, την μακρόχρονη εμπειρία της με το αναγνωστικό κοινό. Σε καμία περίπτωση οι συμβουλές αυτές δεν υποκαθιστούν τις υποδείξεις των επαγγελματιών και των κτηνιάτρων. facebook rss email

Νεότερη Παλαιότερη