Blue Ram - Mikrogeophagus ramirezi

Blue-Ram-Mikrogeophagus-ramirezi

Το Mikrogeophagus ramirezi, είναι ένα είδος ψαριού γλυκού νερού, ενδημικό στη λεκάνη του ποταμού Ορινόκο, στις σαβάνες της Βενεζουέλας και της Κολομβίας στη Νότια Αμερική. 

Το είδος έχει εξεταστεί σε μελέτες σχετικά με τη συμπεριφορά των ψαριών και είναι ένα δημοφιλές ψάρι ενυδρείου, το οποίο εμφανίζεται με μια ποικιλία κοινών ονομάτων, όπως blue ram, German blue ram, Asian ram, butterfly cichlid, Ramirez's dwarf cichlid, dwarf butterfly cichlid.

 Το είδος είναι μέλος της οικογένειας Cichlidae και της υποοικογένειας Geophaginae.

Τα άγρια ψάρια του είδους αυτού, είναι συχνά πιο πολύχρωμα από τα ψάρια που εκτρέφονται , τα οποία πάσχουν λόγω κακής αναπαραγωγής καθώς εγχέονται ορμόνες για περισσότερο χρώμα, το οποίο καθιστά ένα στα τέσσερα αρσενικά στείρα.

Τα αρσενικά  έχουν συνήθως εκτεταμένες τις πρώτες ακτίνες του ραχιαίου πτερυγίου, αλλά η αναπαραγωγή έχει κάνει ορισμένα θηλυκά να μοιάζουν έτσι επίσης. Όταν είναι κοντά στην αναπαραγωγή, τα θηλυκά έχουν ροζ ή κόκκινο στην κοιλιά. 

Τα θηλυκά έχουν επίσης έχουν μια μπλε γυαλάδα ακριβώς κάτω από το ραχιαίο πτερύγιο. Τα αρσενικά είναι ελαφρώς μεγαλύτερα από τα θηλυκά, με αυτό το είδος να φτάνει τα 3,4 - 4,0 cm

Είναι ένα πολύ ελκυστικό και δημοφιλές νάνο cichlid. Κυρίως με μπλε και κίτρινες και πορτοκαλιές αποχρώσεις, σχεδόν πάντα πορτοκαλί γύρω από το κεφάλι και τα πτερύγια, και ένα μεγάλο μαύρο σημείο και στις δύο πλευρές των βραγχίων. 


Κάρτα πληροφοριών

Δυσκολία Μέτρια
Ιδανικό μέγεθος δεξαμενής 57 λίτρα
Μέγεθος 3.8-5.1cm 
Περιβάλλον Γλυκού νερού
PH 5.5 - 7.5
Θερμοκρασία 23.9-27.8°C
Σκληρότητα νερού 5-12 °d
Πόσα ψάρια κατ' ελάχιστο 1 - 2
Διαθεσιμότητα Πολύ κοινό
Διατροφή Παμφάγο
Τροφές Pellet, νιφάδες, Ζωντανά
Διάρκεια ζωής 3-4  χρόνια
Βιότοπος Νότια Αμερική
Οικογένεια Chiclidae {alertInfo}

The Tropical Fish Team

Icon Name Στόχος του Tropical Fish είναι να μοιραστεί η ομάδα των συντακτών, την μακρόχρονη εμπειρία της με το αναγνωστικό κοινό. Σε καμία περίπτωση οι συμβουλές αυτές δεν υποκαθιστούν τις υποδείξεις των επαγγελματιών και των κτηνιάτρων. facebook rss email

Νεότερη Παλαιότερη