Blue Discus - Symphysodon aequifasciatus haraldi

Blue Discus - Symphysodon aequifasciatus haraldi

Το Symphysodon aequifasciatus, ο μπλε ή καφέ δίσκος, είναι ένα είδος κιχλίδας που προέρχεται από ποτάμια της ανατολικής και κεντρικής λεκάνης απορροής του Αμαζονίου από την αψίδα Purus. 

Η φυσική γκάμα αυτού του είδους εκτείνεται και κάτω από το Rio Solimões και κατά μήκος του κύριου ποταμού Αμαζονίου, μεταξύ του Rio Putamayo στην Κολομβία και το Περού μέχρι την αποστράγγιση Rio Tocantins στη Βραζιλία. Eισαγόμενοι πληθυσμοί υπάρχουν επίσης στις γειτονικές χώρες της Γουιάνας και της Σουρινάμ. 

Δεν παρατηρείται συχνά στα κύρια ποτάμια κανάλια, αλλά βρίσκονται κυρίως σε αργά κινούμενους παραποτάμους και δασικές λιμνούλες. Εδώ ζει σε κοπάδια σε βαθιές, προστατευμένες περιοχές γύρω από ρίζες δέντρων και βράχους που παρέχουν άμεση κάλυψη αν χρειαστεί. 

Το μέγιστο μέγεθος που αναφέρθηκε για το Discus σε άγρια μορφή είναι περίπου 14 εκατοστά  Ωστόσο, υποστηρίζεται ότι το Discus μπορεί πραγματικά να φτάσει τα 21cm στα ενυδρεία μέσω ενός αυστηρού καθεστώτος συχνών, μεγάλων αλλαγών στο νερό κατά τις πιο σημαντικές περιόδους ανάπτυξης. {alertSuccess}

OI φανατικοί του Discus επιλέγουν να ακολουθήσουν βαριά φυτευμένηδομή που μπορεί να είναι ιδιαίτερα επωφελής για το Symphysodon aequifasciatus λόγω της κάλυψης που του παρέχεται από μια τέτοια κατάσταση. Οι δίσκοι είναι πολύ ντροπαλοί και απαιτούν όσο το δυνατόν περισσότερη κάλυψη για να αισθάνονται άνετα. 

Κάρτα πληροφοριών

Δυσκολία Μεσαία
Ιδανικό μέγεθος δεξαμενής 208 λίτρα
Μέγεθος 15 - 21 cm
Περιβάλλον Γλυκού νερού
PH 6.0 - 7.5
Θερμοκρασία 26 - 30°C
Σκληρότητα νερού 6 - 13 °d
Πόσα ψάρια κατ' ελάχιστο 1 - 2
Διαθεσιμότητα Κοινό
Διατροφή Παμφάγο
Τροφές Pellet, νιφάδες, Ζωντανά
Διάρκεια ζωής 6 - 10 χρόνια
Βιότοπος Νότια Αμερική
Οικογένεια Cichlidae {alertInfo}

The Tropical Fish Team

Icon Name Στόχος του Tropical Fish είναι να μοιραστεί η ομάδα των συντακτών, την μακρόχρονη εμπειρία της με το αναγνωστικό κοινό. Σε καμία περίπτωση οι συμβουλές αυτές δεν υποκαθιστούν τις υποδείξεις των επαγγελματιών και των κτηνιάτρων. facebook rss email

Νεότερη Παλαιότερη