Black Phantom Tetra - Hyphessobrycon megalopterus

 

black-phantom-tetra

Αυτό το ψάρι έχει περίπου τετράγωνο σχήμα, ανοιχτό γκρι σε χρώμα, με μαύρο παχύ σημάδι πίσω από τα βράγχια, που περιβάλλεται από ιριδίζουσα ασημένια - μπλε άκρη,σε κάθε πλευρά. 

Τα πτερύγια των αρσενικών είναι μαύρα, όπως και το ραχιαίο πτερύγιο της θηλυκιάς.

Τα αρσενικά  έχουν μακρύτερα πτερύγια από τα θηλυκά και όταν είναι σε κατάσταση αναπαραγωγής, τα θηλυκά γίνονται υπερκινητικά. 

Η μεγαλύτερη διαφορά είναι στο χρώμα τους. Τα αρσενικά δεν έχουν κόκκινο, ενώ τα μικρότερα πτερύγια του θηλυκού τόσο στην κορυφή όσο και κάτω από αυτά είναι κόκκινα. Το πτερύγιο, στο πάνω μέρος του σώματος πίσω από το μεγαλύτερο ραχιαίο πτερύγιο, είναι πολύ πιο αισθητό στα θηλυκά από τα αρσενικά, γιατί στα θηλυκά είναι κόκκινο ενώ στα αρσενικά είναι γκρι. 

Το ραχιαίο πτερύγιο του θηλυκού έχει πιο έντονο μαύρο από το αρσενικό. Όταν τα ψάρια βρίσκονται σε κατάσταση αναπαραγωγής, τα χρώματα και των δύο φύλων γίνονται πιο ξεχωριστά, με το αρσενικό να δείχνει τα μαύρα πτερύγια του πιο εμφανώς. 

Το θηλυκό παράγει κατά μέσο όρο 300 αυγά. Υπό ιδανικές συνθήκες διαβίωσης, οι ιδιοκτήτες ενυδρείων σημειώνουν συνήθως τον διπλασιασμό του πληθυσμού σε λιγότερο από δεκαπέντε μήνες.

Για να διευκολυνθεί η αναπαραγωγή, η τιμή του pH του νερού πρέπει να μειωθεί σε 5,5 έως 6. Ομοίως, η σκληρότητα του νερού πρέπει να είναι χαμηλότερη από dH 4. 

Κάρτα πληροφοριών

Δυσκολία Μέτρια
Ιδανικό μέγεθος δεξαμενής 57 λίτρα
Μέγεθος 2,5 - 5,1 εκατοστά
Περιβάλλον Γλυκού νερού
PH 6.0 - 7.0
Θερμοκρασία 22.1 - 27.2°C 
Σκληρότητα νερού 10-18 °d
Πόσα ψάρια κατ' ελάχιστο 2 - 3
Διαθεσιμότητα Μέτρια κοινό
Διατροφή Παμφάγο
Τροφές Pellet, νιφάδες, Ζωντανά
Διάρκεια ζωής 5-8 χρόνια
Βιότοπος Νότια Αμερική
Οικογένεια Characidae {alertInfo}

The Tropical Fish Team

Icon Name Στόχος του Tropical Fish είναι να μοιραστεί η ομάδα των συντακτών, την μακρόχρονη εμπειρία της με το αναγνωστικό κοινό. Σε καμία περίπτωση οι συμβουλές αυτές δεν υποκαθιστούν τις υποδείξεις των επαγγελματιών και των κτηνιάτρων. facebook rss email

Νεότερη Παλαιότερη