Bala shark - Balantiocheilus melanopterus

Bala shark - Balantiocheilus melanopterus


Ο Bala SharkBalantiocheilos melanopterus, επίσης γνωστός ως τρίχρωμος καρχαρίας, ή ασημένιος καρχαρίας, είναι ένα ψάρι της οικογένειας Cyprinidae και είναι ένα από τα δύο είδη του γένους Balantiocheilos. 

Αυτό το είδος δεν είναι αληθινός καρχαρίας, αλλά συνήθως αποκαλείται λόγω του τορπιλικού σώματος και των μεγάλων πτερυγίων του. 

Ο καρχαρίας Bala εμφανίζεται στη χερσόνησο της Μαλαισίας, τη Σουμάτρα και το Bόρνεο.  Προηγούμενες καταγραφές του ψαριού πιο βόρεια στον ποταμό Μεκόνγκ και Τσάο Φράγια οφείλονται σε σύγχυση με τον πρόσφατα περιγραφέντα και πιθανώς εξαφανισμένο B. ambusticauda (αν και η παρουσία οποιουδήποτε Balantiocheilos στο Μεκόνγκ είναι αμφισβητήσιμη).

Χρειάζεται μεγάλη δεξαμενή. Συνιστάται 150 - 180 cm  χώρου κολύμβησης για να δοθεί σε αυτό το είδος άφθονος χώρος ευθείας κολύμβησης. Επιπλέον, το καλά οξυγονωμένο νερό βοηθά να κινείται άνετα.

Ο καρχαρίας Bala θα πηδήξει όταν ξαφνιάζεται ως εκ τούτου, απαιτεί βαρύ και σφιχτό κάλυμμα δεξαμενής για την αποφυγή τραυματισμών κατά το άλμα. Για να μην τρομάξει το ψάρι η δεξαμενή τους πρέπει να βρίσκεται σε ένα ήσυχο περιβάλλον και οι άνθρωποι  να μην κάνουν απότομες κινήσεις.

Εχει παρατηρηθεί να πετάγεται ακόμα και με το κλικ που κάνει ο θερμοστάτης όταν ανάβει και σβήνει.


Κάρτα πληροφοριών

Δυσκολία Μεσαία
Ιδανικό μέγεθος δεξαμενής 340 λίτρα
Μέγεθος 30 -34cm
Περιβάλλον Γλυκού νερού
PH 7 - 7,5
Θερμοκρασία 22 - 28°C
Σκληρότητα νερού 8 - 15 °d
Πόσα ψάρια κατ' ελάχιστο 1 - 2
Διαθεσιμότητα Κοινό
Διατροφή Παμφάγο
Τροφές Pellet, νιφάδες, Ζωντανά
Διάρκεια ζωής 5 - 10 χρόνια
Βιότοπος Ασία
Οικογένεια Cyprindae {alertInfo}

The Tropical Fish Team

Icon Name Στόχος του Tropical Fish είναι να μοιραστεί η ομάδα των συντακτών, την μακρόχρονη εμπειρία της με το αναγνωστικό κοινό. Σε καμία περίπτωση οι συμβουλές αυτές δεν υποκαθιστούν τις υποδείξεις των επαγγελματιών και των κτηνιάτρων. facebook rss email

Νεότερη Παλαιότερη