Angelfish - Pterophyllum scalare

Pterophyllum-scalare-Angelfish


Το Pterophyllum scalare, που συνήθως αναφέρεται ως angelfish ή αγγελόψαρο, είναι το πιο κοινό είδος Pterophyllum που βρίσκουμε σε αιχμαλωσία. Είναι εγγενές στη λεκάνη του Αμαζονίου στο Περού, την Κολομβία και τη Βραζιλία. 

Ιδιαίτερα στον ποταμό Ucayali στο Περού, στον ποταμό Oyapock στη Γαλλική Γουιάνα, στον ποταμό Essequibo στη Γουιάνα, στα Solimões, στο Amapá και στους ποταμούς του Αμαζονίου στη Βραζιλία. 

Βρίσκεται σε βάλτους ή πλημμυρισμένες λεκάνες όπου η βλάστηση είναι πυκνή και το νερό είναι είτε διαυγές είτε αργό. 

Αυτό είναι το είδος που συναντάμε συχνότερα στο εμπόριο.

Όπως και σε πολλά ψάρια ενυδρείων, η αναπαραγωγή του είναι ένα πρόβλημα. Υπάρχουν πολλά παράξενα χρώματα λόγω της έντονης αναπαραγωγής. Στην άγρια ​​φύση, αυτό το είδος είναι πολύ ανθεκτικό όσο και τα περισσότερα είδη κιχλίδων παρόμοιου βάρους, αλλά σε πολλά καταστήματα τα ανθεκτκά ψαράκια είναι μια σπάνια περίσταση.

Pterophyllum-scalare-blue


Η διατροφή του Pterophyllum scalare αποτελείται από ένα ευρύ φάσμα τροφίμων. Τρέφονται με νεαρά ψάρια, γαρίδες και σκουλήκια. Τρέφονται με διαφορετικούς τύπους σκουληκιών, όπως σκουλήκια Tubifex, σκουλήκια vermicompost , και bloodworms, η δίαιτα tubifex έχει υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνες και θρεπτικά συστατικά με αποτέλεσμα τη σημαντική ανάπτυξη και αναπαραγωγική απόδοση. Επιπλέον, οι προνύμφες κουνουπιών είναι επίσης μια πολύ θρεπτική τροφή ζωντανών ζωοτροφών.


Κάρτα πληροφοριών

Δυσκολία Μέτρια
Ιδανικό μέγεθος δεξαμενής 120 λίτρα
Μέγεθος 12,7-15,2 εκατοστά
Περιβάλλον Γλυκού νερού
PH 6.5 - 7.2
Θερμοκρασία 23.9-25.6 ° C
Σκληρότητα νερού 6-9 ° δ
Πόσα ψάρια κατ' ελάχιστο 1- 2 αρσενικό - θηλυκό
Διαθεσιμότητα Πολύ κοινό
Διατροφή Παμφάγο
Τροφές Pellet, νιφάδες, Ζωντανά
Διάρκεια ζωής 5-9 χρόνια
Βιότοπος Νότια Αμερική
Οικογένεια Cichlids {alertInfo}

Συμπεριφορά με τα άλλα ψάρια

Τα αγγελόψαρα είναι καλοί σύντροφοι με άλλα ήρεμα ψάρια. Τα ενεργητικά ψάρια όπως το Tiger Barb και το Black Skirt Tetras δεν είναι καλοί σύντροφοι γι αυτά. Μερικές φορές ένα μεγάλο ψάρι μπορεί να γίνει επιθετικό απέναντι σε άλλα, το οποίο μπορεί να οφείλεται σε γενετική επιθετικότητα ή εξαιτίας της δημιουργίας εδάφους για αναπαραγωγή.

Ενώ είναι γνωστό ότι τρώει μικρά ψάρια, αυτό μπορεί να αποφευχθεί σε μεγάλο βαθμό με την προσθήκη μικρών ψαριών όταν είναι πολύ νεαρό. Δεν θεωρεί αυτά τα ψάρια ως φαγητό μετά.

Κάθε ψάρι χρειάζεται 38 λίτρα αποκλειστικά γι αυτό, αλλά εάν έχετε δύο ή περισσότερα πρέπει να διατηρούνται σε δεξαμενή 120 τουλάχιστον λίτρων.

Όταν φτάσει σε ηλικία αναπαραγωγής, ανεξάρτητα από το μέγεθος της δεξαμενής, θα είναι πολύ επιθετικό όταν προστατεύει τα αυγά του. Ωστόσο, είναι απίθανο να αναπαράγονται με επιτυχία σε μια δεξαμενή με διάφορα ψάρια. 

The Tropical Fish Team

Icon Name Στόχος του Tropical Fish είναι να μοιραστεί η ομάδα των συντακτών, την μακρόχρονη εμπειρία της με το αναγνωστικό κοινό. Σε καμία περίπτωση οι συμβουλές αυτές δεν υποκαθιστούν τις υποδείξεις των επαγγελματιών και των κτηνιάτρων. facebook rss email

Νεότερη Παλαιότερη